logo
{{text}}

Një ditë para Panairit të 23 të Librit "Tirana 2020"

Konferencë shtypi para mediave:
Petrit Ymeri, kryetar i Shoqatës së Botuesve Shqiptarë, Gëzim Tafa, zëvendëskryetar, dhe Diana Jup Kastrati, kryetare e jurisë së çmimeve të Panairit.
Faleminderit mbështetësve të Panairit: Bashkia e Tiranës dhe Qendra Kombëtare për Librin dhe Leximin!
Gjithashtu, edhe platformave online për shitjen e librit: Bukinist, Adrion ltd, Topchannel dhe gjithë librarive që do të mirëpresin lexuesit, autorët dhe aktorët e librit për promovime.

Panairi i 23-të i Librit

Edhe një ditë na ndan nga Panairi i Librit 23 "Tirana 2020".  Përgjatë katër ditëve 12-15 nëntor, Shtëpitë Botuese kanë programuar një sërë aktivitetesh.
Jeni të mirëpritur!
Panairi_5
Panairi_4

Panairi i 23-të i Librit

12-15 nëntor - Festa e Librit
Botues, shkrimtarë e poetë, lexues dhe të gjithë ju që ju intereson bota e librit, jeni të ftuar në ceremoninë e hapjes së Panairit të 23 te Librit Tirana 2020.
panairi_ftese_3

Panairi i 23-të i Librit

Keni shkruar një libër? Jeni një poet i njohur? Keni botuar shumë apo jeni në fillime? Është fakt që sot po botohet shumë letërsi nga autorë shqiptarë! Po cili është reagimi i lexuesit? Dhe sidomos në ç’mënyrë do t’i imponohet kjo letërsi lexuesit, duke e “konkurruar” letërsinë e huaj?
Kush ka interes për këto tema, është i ftuar për të diskutuar në këtë aktivitet të shoqatës.
#LibriNjePerqafimIGjate #TeGjitheSeBashku


panairi_ftese_2

Panairi i 23-të i Librit

Flitet shumë për përkthimin!
Ky është rasti kur do flasin vetë profesionistët!
panairi_ftese_1

Në vigjilje të Panairit të 23-të 

Në vigjilje të Panairit të 23-të të Librit
Tirana 2020
Shoqata e Botuesve Shqiptarë organizon debatin "Arti i përkthimit dhe kontributi i letërsisë së përkthyer në kultivimin e shijeve të lexuesit".
Debati do të zhvillohet në Bibliotekën Kombëtare, salla "American Corner", ditën e premte, dt. 13 nëntor, në orën 10.00.
Jeni të ftuar të merrni pjesë, fizikisht dhe online. Aktiviteti do të transmetohet me zoom, live stream.
më shumë

Në vigjilje të Panairit të 23-të 

Në vigjilje të Panairit të 23-të të Librit
Tirana 2020
Shoqata e Botuesve Shqiptarë organizon debatin "Letërsia shqipe, zhvillimet dhe e ardhmja e saj në kohën e globalizmit".
Debati do të zhvillohet në Muzeun Kombëtar, ditën e shtunë, dt. 14 nëntor, në orën 10.00.
Jeni të ftuar të merrni pjesë, fizikisht dhe online.
Aktiviteti do të transmetohet në platformen zoom, live stream.
më shumë

Në vigjilje të Panairit të 23-të 

Në vigjilje të Panairit të 23-të të Librit Tirana 2020: "Të gjithë së bashku"
Në punë e sipër për të zgjedhur midis autorëve, përkthyesve, veprave më të mirë të vitit 2020, traditë e përvitshme e Panairit të Librit.
më shumë

Anëtarët e Jurisë

Tashmë është krijuar edhe tradita e përzgjedhjes së përkthimit më të mirë në shqip të një vepre nga gjuha frënge, në kuadrin e panairit të Librit, mbështetur nga Ambasada franceze dhe ShBSh.
më shumë

Panairi i 23-të i Librit, TIRANA 2020

Të gjithë së bashku!
Shënojeni datën 12-15 nëntor:
Panairi i 23-të i Librit, Tirana 2020!
Edicion online!
Promovime, biseda me autorë, workshope, seminare, diskutime, dhënie çmimesh e shumë të tjera!
më shumë