logo
Panairi i Librit “Leipzig 2015″
Panairi i Leipzigut për vitin 2015 do të zhvillohet në datat 12-15 mars, me pjesëmarrjen e botuesve, autorëve, përkthyesve, rrjeteve letrare dhe shypit kritik letrar. Shoqata e Botuesve Shqiptarë, e mbështetur financiarisht nga Ministria e Kulturës, përfaqëson stendën e letrave shqipe në këtë panair. Shoqata e Botuesve Shqiptarë këtë vit do të marrë pjesë edhe në disa tryeza...
Më tepër
Panairi i Librit “Leipzig 2012″
Nga data 15-18 mars 2012, u zhvillua Panairi i Librit në Lajpcig, ku kultura shqiptare u paraqit për të dytën herë radhazi në mënyrë të organizuar. Shoqata e Botuesve Shqiptarë punoi gjatë dhe me intensitet për të pasur një paraqitje sa më serioze dhe për të forcuar praninë e saj të dytë në këtë panair, i cili me devizën “Leipzig liest” (“Leipzigu lexon”)...
Më tepër
Panairi i Librit “Leipzig 2013″
Nga data 14-17 mars u zhvillua Panairi i Librit “Leipzig  2013”. Edhe këtë vit Panairi i Librit në Leipzig (Leipziger Buchmesse), i dyti në Gjermani për nga madhësia, pas atij të Frankfurtit, por edhe ndër më të rëndësishmit në rrafshin kulturor të Europës, hapi dyert për të pritur autorë e botues nga dhjetëra vende, e veç të tjerëve, edhe pjesëmarrës nga Shqipëria....
Më tepër
Nga data 16-20 mars 2011, u zhvillua Panairi i Librit në Lajpcig, ku për herë të parë kultura shqiptare u paraqit në mënyrë të organizuar me një stendë kolektive. Kjo ngjarje kaq e rëndësishme për letërsinë dhe kulturën tonë shënoi një hap më pranë drejt njohjes së vendit tonë dhe një bashkëpunimi të gjerë e të mëtejshëm të Shqipërisë me vendet e...
Më tepër